Chişinău
4C
Cer în general noros
Umiditate: 81%
Vânt: 17km/h NNW
Presiunea: 1022

Moldtelecom are un faliment pe fir

sursa foto: moldova24.info

Operatorul de telefonie fixă, Moldtelecom, s-ar afla în incapacitate de plată, potrivit declarației făcute la PROTV de fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza.

„Moldtelecom de mult e în incapacitate de plată, la fel cum sunt și alte companii de stat. Ele au fost mulse la propriu și la figurat”, a spus Sturza.

El s-a referit și la alte companii de stat, care s-ar afla într-o situație financiară precară. „CFM e un agent economic care a fost devalizat, furat și acum a ajuns într-o situație în care nu mai prezintă nici un interes nici măcar pentru copilul rebel de la Bălți să-l privatizeze, de unde de fapt s-a început tot scandalul cu Filat. Aceiași soartă o au și alte companii de stat”, a mai spus Sturza.

Spusele lui Sturza par să confirme situația dificilă de la Moldtelecom, în condițiile în care potrivit ultimelor date, furnizate de ANRCETI, în prima jumătate a anului numărul de abonați al telefoniei fixe este în descreștere, iar veniturile SA Moldtelecom au înregistrat o creştere uşoară de 0,8% şi au însumat peste 476 mil. lei.

Într-o investigație publicată pe 15 mai de ZDG se spunea că prietenii şi partenerii de afaceri ai fostului șef  Vitalie Iurcu de la Moldtelecom, câştigă, prin intermediul unui grup de firme, licitaţii de milioane de lei, organizate de societatea pe acţiuni deţinută de stat.

Potrivit raportului financiar pentru anul 2014, Moldtelecom a raportat un profit de 62,8 mil. de lei cu 3% mai puţin în 2014 comparativ cu anul precedent, iar aproape 1 mil. de lei vor fi utilizaţi pentru recompensarea membrilor consiliului societăţii şi a comisiei de cenzori.

Ceilalţi indicatori ai operatorului de telefonie au fost și ei în picaj. Astfel, veniturile din vânzări s-au comprimat cu 2%, la 2,1 miliarde de lei, costul vânzărilor au însumat 1,7 miliarde de lei cu 2% mai puţin comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Activele operatorului de telefonie fixă au însumat 4,2 miliarde de lei şi au rămas practic neschimbate faţă de anul 2013.

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.